1 250 Ft-tól/fő - Edelényi kastélysziget
Érvényes: 2022.01.01 - 2024.12.31
Hungary Card
  • Magyarország, 1056 Budapest
    Váci u. 78-80.
  • +36 1 267 0896
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Csodálja meg az ország legnagyobb összefüggő rokokó falfestmény-sorozatát! Ismerkedjen meg az edelényi kastély és lakóinak történetével egy 3D-s kisjátékfilmen keresztül majd fedezze fel a meseszép épületet és parkját idegenvezetéssel. Időközönként meghirdetett tematikus hétvégéken jelmezes tárlatvezetés is várja Edelényben. A többórás program után jól fog esni egy kávé a kastély előkelő kávézójában.

Az edelényi kastély hazánk egyik legjelentősebb barokk épülete, különlegessége az a rokokó falképegyüttes, mely Közép-Európában egyedülálló módon maradt meg. HungaryCarddal 50% Kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából.

Az edelényi kastély hazánk egyik legjelentősebb barokk épülete, különlegessége az a rokokó falképegyüttes, mely Közép-Európában egyedülálló módon maradt meg. Tekintettel arra, hogy a kastélyban nem történt jelentős történelmi esemény, nem köthető hozzá híres történelmi személyiség, a mondanivaló középpontjába a barokk korban élt hétköznapi emberek mikro-történelme került. Megélve a szokásos kastélysorsot – az elmúlt évszázadokban számos funkciója volt – eredeti berendezési tárgya nem maradt. Az egyes szobákban elhelyezett 18. századi bútorok az adott tér funkciójára utaló berendezési tárgyak, egyfajta üzenetek a ma emberének.

A tárlatvezetések hangulatát „Lieb Ferenc, az edelényi festő” című 3D-s, kosztümös kisjátékfilm megtekintése teszi igazán egyedivé, hisz sokak számára, olyan maradandó élményt nyújt, amellyel eddig még sosem találkoztak. A történeti terekben zajló kalauzolás alkalmával a vizuális élmények összekapcsolódnak. Tárlatvezető segítségével mélyebb betekintést nyerhet a látogató az épület fénykorába, illetve az itt élő nemesi család mindennapjaiba. Lieb Ferenc munkái között mind zsánerképekkel, mind mitológiai történetekkel, vagy éppen tanítóábrákkal egyaránt találkozhatnak az ideérkezők. A 3D-s kisfilm mellett rádióriportot hallgathatnak 1775-ből, illetve napjaink legnépszerűbb közösségi oldalát felhasználva a kastély utolsó leszármazottja, ifj. Dessewffy Ferenc Facebook profiljának bejegyzésein is elcsemegézhetnek vendégeink.

Megannyi modern elem felsorakoztatása mellett semmiképpen sem elhanyagolható a kastély 12 hektáros parkjának szemet gyönyörködtető környezete, mely nagyszerű kikapcsolódást nyújt bárki számára, akár családdal, akár egyénileg tekinti meg az Edelényi kastélyszigetet.

 

NYITVA TARTÁS

Tavaszi - nyári nyitva tartás:
Április 1. és október 31. között keddtől vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között.

Hétfő: szünnap

Tárlatvezetések időpontjai:
10.30,  11.30,  12.30,  13.30,  14.30,  15.30,  16.30

Őszi - téli nyitva tartás:
November 1. és  március 31. között keddtől vasárnapig 10.00 és 17.00 óra között.

Hétfő: szünnap

A tárlatvezetések időpontjai:
10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30

A tárlatvezetés ideje a 3D kisfilm megtekintésével együtt kb. másfél óra, mely "Lieb Ferenc, az edelényi festő" című 23 perces 3D-s kisfilm megtekintésével indul.

A vetítőterem befogadóképessége 10 fő.

Igény esetén egyedi tárlatvezetést is vállalunk, előzetes egyeztetés alapján.

Állandó kiállításunkon (Kastély jegy) való részvétel csak tárlatvezetéssel lehetséges.

 

 

Cím:  3780 Edelény, Borsodi út 7.
         GPS: 48.295 - 20.7377

 

További információért látogasson a kastély weboldalára! 

HungaryCard kártyával kedvezményesen válthatja meg a belépőjegyét.

HungaryCarddal   50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából.

A 64428 kuponkód segítségével  

10% kedvezménnyel rendelhető meg a kártya bármely típusa a www.hungarycard.hu oldalon keresztül. 

 

RENDELJE MEG MOST KEDVEZMÉNYES HUNGARY CARD-JÁT>>>     

  

 

 További információk a kártyáról

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×