2 700 Ft-tól/fő - Az óceán kincse – Mélytengeri mentőakció a Vajdahunyadvárban
Érvényes: 2023.11.05 - 2023.11.26
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A mesebeli kiállításba lépve a látogatók sejtelmes tengeri tájakon barangolhatnak, miközben tudásukat és érzékeiket próbára téve izgalmas kalandjáték részesei lehetnek.
Hűs hullám borzolja a tengerifű zöldjét, szikár tornyok vetnek vészjósló árnyékot az óceáni tájra. Színes apróhalak cikáznak fürge rajban, bálnák távoli éneke szól a kék derengésben, egy búvárhajó horgonyzik le titokban a roppant zátonyok védelmében.

Vajon mit rejt a tenger mélye? Miféle kísérlet veszélyezteti az óceán kincsét? Kapzsi szándék vagy hóbortos elme szövi a ravasz tervet? Aki csatlakozik a mentőakcióhoz, alámerülhet a káprázatos vízi világba, de vigyázat, a mélytengeri kaland meglepő próbatételeket tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyíló, új őszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengeralattjárós utazásra hívja a látogatókat. A látogatók sosem látott tengeri tájakat járhatnak be, miközben furfangos kérdések, megtévesztő feladványok és csodás tengerlakók teszik próbára tudásukat és érzékeiket.
Az óceánokon átívelő, izgalmas mentőakció során a résztvevők leleplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán fondorlatos terven ügyködik: egy titokzatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. Az elszánt tudós mindent bevet, hogy megszerezze a kincset: váratlan akadályokkal és szemkápráztató trükkökkel zavarja össze az elmét és az érzékeket.
A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükség lesz. Ám akinek sikerül túljárnia a tudós eszén, kiérdemli a jutalmat és az óceán megmentője címet!

A kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni a cirkálójukat, ki tudják-e szabadítani az alvó ámbrásceteket az álomcsapdából, meg tudnak-e fejteni egy talányos buborékrajzot, és vajon elboldogulnak-e egy csapat játékos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös lényeivel is.
A kalandjáték során a résztvevők tudományos ismeretekkel gazdagodhatnak, és rácsodálkozhatnak óceánok és tengerek valódi kincseire: a tiszta tengervíz fontosságára és a sokszínű vízi élővilágra.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék mesés látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja az érdeklődőket.

Nyitva tartás: HÉTFŐ zárva, KEDD–VASÁRNAP 10–17 óráig

Korosztályi ajánlás: 4–99
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.
Játékfüzetet kapnak: a gyermekek (3–18 éves); a gyermek nélkül egyéni jeggyel érkező felnőttek.
A kiállítás és játék bejárása kb. 1 órát vesz igénybe.

Belépőjegyárak:
Felnőtt: 2700 Ft
Gyermek (3–18 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól): 2400 Ft
Csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport, hétköznap!): 1700 Ft
Családi (2 felnőtt + 2 gyermek): 8950 Ft (családi jegy mellé további gyermekjegy: 1500 Ft)

Kérdése van? Visszahívjuk!×