2 000 Ft-tól/fő - Csihán Királyúrfi zenés bábelőadás
Érvényes: 2023.09.29
Gödöllői Királyi Kastély
  • Magyarország, 2100 Gödöllő
    Grassalkovich-kastély
  • +36 28 410 124
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Az ajánlat 5614 km-re van a jelenlegi pozíciómtól.
Az ajánlat leírása

Zenés bábelőadás a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ produkciója, mely a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház bábosainak közreműködésével kerül bemutatásra.

A Csihán Királyúrfi székely népmese sok eleme hasonlít a Perrault által lejegyzett Csizmás kandúr címen ismert meséhez. A székelyföldi magyar mesében a segítő állat nem a legtöbb rokon mese sztereotip macskája, hanem a róka. Egy szegény molnárlegény megmenti a róka életét, ki cserébe csalafinta cselekedeteivel gazdaggá teszi, és gyönyörű feleséget is szerez neki. A mese érdekessége a végkifejlet, mikor a királyfi rájön, hogy a róka rengeteg jó tette helyébe jócselekedet jár és a rókát maga mellé veszi, a jócselekedetek sorozata soha nem szakadhat meg.

Az előadás időtartama 40 perc, melynek zenei anyagát Molnár Szabolcs, a Hagyományok Házának erdélyi munkatársa, kiváló népzenész állította össze a közismert népi gyerekdalok és Gyergyószék népzenéjére alapozva. Az előadás a színházi előtérben már megkezdődik, az épületben belépéskor már hallható az előadás világát idéző zene, a nyitány, mely elkísér a nézőtéren is, és megteremti a hangulatot, ráhangolja a nézőket a bábelőadásra. A Csihán királyúrfi bábelőadás a 3-10 éves korosztálynak készült, a wayang báb (pálcás báb) technikát használva. Az előadás képi világát is Gyergyószék népművészete ihlette, a bábok és a díszlet is feldolgozza a helyi látványilágot és viseletet.

A szakmai stábot a következő személyek alkotják:

Producer: Kolcsár Béla

Rendező: Borsos Virág

Dramaturg: Tamás Gyopár

Zene: Molnár Szabolcs

Bábtervező: Tamás Anikó

Bábosok: Bajna Gyöngyi, Tamás Gyopár és Borsos Virág

Technika: Baricz-Tamás Imola

A HalVirág Bábszínház 2011-ben alakult, fő célja bábszínházi előadások bemutatása, szervezése Székelyföldön. A független társulat 2017-től állandó játszóhellyel rendelkezik Gyergyószentmiklós központjában, a Bábudvarral. A megalapítás óta 15 saját előadást mutatott be, melyekkel felkereste a legeldugottabb települések magyar ajkú csoportjait is. A rendszeres előadásoknak köszönhetően kialakult és egyre nő az igény Székelyföld kis településein is a bábszínházi előadások iránt.

Kérdése van? Visszahívjuk!×