9 000 Ft/fő - Dobogókő éjszaka - Holdfénytúra a Visegrádi-hegységben farsangkor
Érvényes: 2023.02.03
Túrabarátok
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Túránk Visegrádi-hegységben lesz, azon belül is Dobogó-kő körül, egy tervezett és kipróbált útvonalon. Kalandunk sötétedés után kezdődik, amikor is elindulunk a Báró Eötvös Lóránd menedékház mögötti úton a Zsindelyes menedékház irányába. Egészen a dobogó- kői sípályáig, ahol utunk bekanyarodik az erdőbe és kezdetét veszi az élmények gyűjtése. Túránkat teliholdas estére terveztük, sok nyílt tereppel, hogy élvezhessük az égbolt lenyűgöző csodáit. Ha esetleg felhő takarná az eget, az élmény akkor is garantált, hiszen egy éjszakai túra önmagában is különleges. Egy teljesen új és izgalmas világ tárul elénk, ahol a látásunk a háttérbe kerül, helyette kiélesedik a hallásunk és a szaglásunk. A nappal nem aktív állatok hangjait hallhatjuk, és ha szerencsénk van, láthatjuk is őket, ahogy a távolból felénk néznek egy pillanatra, mielőtt végleg eltűnnek a szemünk elől. A túra során találkozhatunk sok denevérrel, borzzal, amint az út közepén egy röpke ideig egymást néztük majd nyoma veszett a sötétben.

Útvonalunk eleje erdőn keresztül megy, majd a negyedénél kiérünk a sípálya nyílt részére, ahol a szabad ég alatt gyalogolunk, míg el nem érjük a fák között rejtőző aszfalt utat. Ez tovább visz majd minket az erdő mélye felé, míg csatlakozunk az erdészeti földúthoz, aminek a végén elérünk a túránk 5. kilométeréhez. Ez idáig lefelé ereszkedtünk, könnyedén haladhattunk, ám most jön az a 2,5 km- es szakasz, ahol visszakapaszkodunk Dobogó-kő felé. De mielőtt elérnénk úti célunk végét, még megállunk a Rezső kilátónál, hogy megcsodáljuk a távolban lévő város fényeit. Utunk ott végződik ahol elkezdtük, a menedékházhoz sétálunk vissza, ahol már vár ránk a busz. Ez egy igazán különleges élményt nyújtó kaland lesz és mindenkit várunk nagyon sok szeretettel.


 

Túratáv: 7 km
Szintemelkedés: 261 m

Egyéb, fontos információk
Találkozó helye, időpontja: 2023. február 3-a, péntek 17:00-kor 1138 Budapest, Váci út 193 (Budapest Bank központi épülete előtt)

Érkezés helye és időpontja: kb 23:00 a kiindulási pontra

Utazás: közösen busszal

Étkezés: önellátó

Fontos: réteges, meleg öltözet, bejáratott bakancs/túracipő, fejlámpa/elemlámpa

Részvételi díj: 9.000 Ft /fő

Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés, utazás költségei

Túra ára nem tartalmazza: étkezés

 

Részletek >

Kérdése van? Visszahívjuk!×