Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál
Érvényes: 2023.09.29 - 2023.10.01
Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál
  • Magyarország, 8300 Tapolca
    Malom tó
  • +36 30 443 0033
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Halra magyar, halra bor!
Gasztronómiai fesztivál, főszerepben a pisztránggal - melyet helyben neveltek - és a balaton-felvidéki borokkal. A pisztráng garantáltan itt lesz a legfrissebb, hiszen a fesztivál helyszíntől közel 400 méterre található modern és a hargitai szakmai tapasztalatokra épült új pisztrángtelep frissen biztosítja. Tapolcán a halak mellett komoly történelme van a borkereskedelemnek is, így a rendezvény hangsúlyt fektet a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítésére. A pisztráng, és általában a hal fogyasztása szinte kötelezővé teszi a bor fogyasztását is, hiszen "átkozott a hal a harmadik vízben" - tartja egy latin mondás

A program nem lesz más, mint HAL és BOR. Népművészeti-kézműves kirakodó vásár, borházak, halételek, pálinkák, párlatok, erdélyi kürtös kalács - csak néhány különlegesség a környék leghíresebb gasztro fesztiváljának kínálatából.

A felelevenedő Balaton-parti halas és boros hagyományokat kínálja a varázslatos szépségű Malom tó környéke, amely a Pisztráng és borfesztivál rendezvény helyszíne. A város alatt húzódó barlangrendszer számtalan földalatti tóval rendelkezik, melyből egy csónakázható is. 

A pisztráng garantáltan itt lesz a legfrissebb, hiszen a fesztivál helyszíntől közel 400 méterre található modern és a hargitai szakmai tapasztalatokra épült új pisztrángtelep frissen biztosítja. A pisztráng, és általában a hal fogyasztása szinte kötelezővé teszi a bor fogyasztását is, hiszen "átkozott a hal a harmadik vízben" - tartja egy latin mondás. A Tapolca közeli badacsonyi borvidéken készült borok - úgymint a Kéknyelű, a Rózsakő, a Szürkebarát vagy az Olaszrizling - a halételeket harmonikusan kiegészítik. 

A pisztrángfesztiválon több halkészítési módot is megkóstolhat: 
minden vendégünknek ajánljuk a Ropogós tapolcai pisztrángot, a Bükkfa fűrészporon füstölt tapolcai pisztrángot, a Kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal bundázott ropogós tapolcai pisztrángot, az Erdélyi módon kukoricadarával sült ropogós tapolcai pisztrángot, a Tökmagos bundában sült ropogós tapolcai pisztrángot. 

 

2023 zenei fellépők >

 INFORMÁCIÓK

A fesztivál időpontja: 2023.09.29 - 10.01.

Helyszíne: Tapolca - több helyszín

A rendezvényekre a belépés díjtalan.

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×