3 800 Ft/felnőtt - 1000 év rejtélye: Az Inkák Aranya | Kiállítás
Érvényes: 2019.03.13 - 2019.04.30
Komplex
  • Magyarország, 1061 Budapest
    Király u. 26.
  • +36 30 989 4355
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Élje át az amerikai kontinens legfejlettebb civilizációjának felemelkedését és bukását! Felbecsülhetetlen értékű aranykincs - 2500 négyzetméternyi kiállítási terület - Több száz eredeti kiállítási darab!

A felbecsülhetetlen értékű kiállítás a Dél-Amerikát egykoron uraló nép eredeti kincseit mutatja be, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk egy letűnt civilizáció zárt világába. A kiállítás Peru megalakulásának 200. évfordulója alkalmából a Perui Kormány támogatásával jött létre. Az aranykincsnek ezen része - Európában történő bemutatás céljából- először hagyta el az amerikai kontinens határait. Sötét és misztikus környezetben, Peru különleges hegyvidéki zenéjével bemutatva, a szokatlan kiállítás az UNESCO Világörökségének gyűjteményét mutatja be. A magával ragadó és egyedülállóan ritka kulturális tárgyak, az egzotikus univerzumok látszólag eltérő világát tárják fel. A mitológiai jelenetekkel díszített ékszerek és dekoratív tárgyak mellett mindennapi használatú eszközök és hangszerek is ki vannak állítva.


Az aranykincs 1000 éves történelme

A kiállítás szemléletesen dolgozza fel az amerikai kontinens betelepítését. A véres rituálék misztikuma, valamint az aranynak, mint isteni esszenciának a kultusza szó szerint lenyűgöző birodalmat teremt az inkák civilizációjából, mely mind a mai napig ugyanúgy csodálatot és tiszteletet parancsol, mint ahogyan régen is ámulatba ejtette a spanyol hódítókat. A halálban, hódításban, vágyban és rejtélyben rejlik a világ legértékesebb aranygyűjteményének titka, amelyeket egyes kultúrák még ma is elátkozott kincsként emlegetnek.
Azonban nem csak az óriási mennyiségű aranynak köszönhetően speciális ez a kiállítás. Az Inkák aranykincse, több ezer éves eredeti kiállítási tárgyakat, valós építmények és rituális helyszínek modelljeit, a rengeteg legújabb kori tudományos ismeretet, valamint a kiállítás látványosan kialakított grafikus paneleit mozi és TV képernyők egészítik ki. Nincs hiány interaktivitásban sem, hiszen látogatóink a 3D-s valóságban szó szerint szentélyekbe léphetnek be, és válhatnak indián harcosokká.

A Kiállítás 2019. március 13-tól várja a Látogatókat! Nyitvatartás: 09:00-20:00


Jegyárak

Felnőtt:
- Hétköznap 3 800 Ft
- Hétvégén 4 400 Ft
Diák, nyugdíjas:
- Hétköznap 2 900 Ft
- Hétvégén: 3 500 Ft
Gyermek 6-14 év:
- Hétköznap 2 500 Ft
- Hétvégén 2 800 Ft

Jegyek a helyszíni jegypénztárban, az Eventim és a Jegymester jegyértékesítési pontjaiban, illetve online vásárolhatók. A helyszínen vásárolt jegy, csak az aznapi belépésre jogosít, elővételes jegyvásárlás a helyszínen nem lehetséges..

Kérdése van? Visszahívjuk!×