4 900 Ft-tól/fő - Somlói Juhfark Ünnep 2021.
Érvényes: 2021.10.16
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Október 16-án hatodik alkalommal rendezzük meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható. A borok készítői kínálnak, válaszolnak a kérdésekre, és a legsomlóibb borokkal együtt élvezhető a hegy összetéveszthetetlen varázsa is. A nagy sétálókóstolót kiegészítő programok és workshopok teszik még különlegesebbé.


PROGRAM
Sétáló kóstoló (13:00-20:00)
17 pince 28 Juhfarkjával. Jegyár 7900 Ft.

Workshopok
Nr1. Utazás a Somló körül (14:00)
Buszos dűlőtúra a hegyen. Az úton érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók. Jegyár 4900 Ft.
Nr2. A Juhfark arcai (16:00)
Különböző évjáratú, nemzetközi díjnyertes Tornai Juhfarkok összehasonlító kóstolója. A Somlói bor különösen hosszan érlelhető: nem öregszik, hanem gazdagodik a korral. Most különleges alkalmakra tartogatott, régi tételekkel, egy kóstolóba sűrítve élheted át ezt a varázslatot. Borok: Top Selection Grófi Juhfark 2019, Top Selection Grófi Juhfark 2017, Top Selection Grófi Juhfark 2016, Top Selection Aranyhegy Juhfark 2016, Top Selection Grófi Juhfark 2013, Classic Juhfark 2009, Top Selection Grófi Juhfark 2008. Vezeti: Tornai Tamás. Jegyár 5900 Ft.
Nr3. Vonzások és taszítások (18:00)
A sajtok világa és a Juhfark. Interaktív gasztro-kóstoló Mészáros Gabriella (WSET) vezetésével. Sajt és bor köztudottan jól kiegészítik egymást. De ugyanígy taszító is lehet a kapcsolatuk. A nemzetközi borakadémikus, nagysikerű könyvek szerzője, különleges kézműves sajtok és válogatott somlói Juhfarkok példáján mutatja be, mikor ad tökéletes élményt egy sajt és bor párosítás. Jegyár 7900 Ft.
Vezetett múzeum- és pincetúra
Ára 1000 Ft, jegyvásárlás a helyszínen.
A sétálókóstoló-jegy korlátlan kóstolásra jogosít a rendezvény teljes ideje alatt a részvevő borászok által kínált borokból, valamint tartalmazza a transzfert az alul megadott szállásokról. A workshopokra váltott jegyek csak kóstolójeggyel együtt érvényesek.


Budapest transzfer
A Juhfarkünnepre különjáratú buszt indítunk Budapestről.
Busz indulása: 2021. október 16. 10 óra, Budapest, BAH csomópont benzinkút
Busz visszaindulása: 2021. október 16. 20 óra, Tornai Pincészet
Jegyár oda-vissza 4900 Ft.


Résztvevő pincészetek
5 Ház Birtok, Barcza Pincészet, Bogdán Birtok, Csetvei Pincészet, Csordás-Fodor Borház, Dobosi Pincészet, Fekete Pince, Hegedűs-Szabó Pincészet, Kolonics Pincészet, Kőfejtő Pince, Kreinbacher Birtok, Somlói Vándor Pince, Szabó Pincészet, Szalai Pince, Tomcsányi Családi Birtok, Tornai Pincészet, Zsirai Pincészet


Szállás
A sétálókóstoló részvételi díja ezekről a szállásokról tartalmazza a menetrend szerinti transzfert: 5Ház Borbirtok, Hotel Kristály Ajka, JUFA Hotel Celldömölk, Kolonics Pincészet, Kreinbacher Birtok, SBB Vendégház, Várkapitány Pincészet


További részletek >

Kérdése van? Visszahívjuk!×