54 900 Ft-tól/fő - BrinGastro túra
Érvényes: 2021.10.08
Túrabarátok
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Duna, Dráva, Mecsek és Villány? Hogy is jön ez össze? Szerencsére nem gyalog kell összekötnünk a fenti középhegységet a folyókkal és a borvidékkel!

Találkozó: 2021. október 8., péntek 10:00 1138 Budapest, Váci út 193.
Túra táv: 70 + 103 + 88km
Szintemelkedés: 1. nap 500m / 2. nap 1000m / 3. nap 1500m (5ös skálás 4es nehézség, de van lehetőség e-bike igénylésre)
Érkezés: 2021. október 10.-e, vasárnap az esti órákban a kiindulási pontra
Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazza
Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás 2 éjszakára reggelivel, túraszervezés, túravezetés költsége

Program napi leosztásban:
1. Nap - Baja-Villány - 70 km
Ha már gasztro, akkor túránkat Baján kezdjük egy Petőfi szigeti halászlével! Az Alsó Dunamente kerékpárútra rátérve a Duna partján elindulunk Mohács irányába, ahol egy rövid pihenőt követően rátérünk a nevezetes Három Folyó Kerékpáros túraútvonalra, és folytatjuk utunkat Bólyon keresztül Villányba, ahol az aznapi szállásunk elfoglalását követően (természetesen a bringákat aznapra már letéve ) egy helyi borkóstolással egybekötött kellemes este vár ránk!
2.Nap - Villány-Harkány-Orfű - 103 km
Villányból folytatjuk utunkat a Dráva partja felé a Három folyó kerékpár útján először Beremenden keresztül Siklósra, ahol bevesszük a nevezetes siklósi várat, majd Drávaszabolcson resztül Harkányba, ahol tartunk egy kis pihenőt. Onnan Pécs felé vesszük az irányt, ahol a Széchenyi téren méltán feltölthetünk egy helyi cukrászdában ahhoz, hogy bírjuk a nap utolsó szakaszát, ami már kellő szintemelkedés mellett a Mecsekbe vezet, egyenesen Orfűre. A több, mint 100 km-es nap után mindenkinek biztosan jól fog esni egy levezető fürdőzés az orfűi tóban!
3.Nap - Orfű-Óbánya-Szekszárd - 88 km
Orfűről utunk először visszavezet Pécsre egy újabb feltöltés erejéig, hogy aztán felmászhassunk a Mecsek legszebbnek mondott ékszerfalujába, a „magyar Svájcként" emlegetett Óbányára, ahol a helyi gyorsfolyású Öreg-patak partján megpihenhetünk. Innen utunk Mecseknádasdon és Bonyhádon keresztül Szekszárdra vezet, ahol a túra méltó lezárásaként koccinthatunk egy minőségi helyi nedűvel.


További részletek>

Hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×