VIII. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál
Érvényes: 2018.09.28 - 2018.09.30
Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál
  • Magyarország, 8300 Tapolca
    Malom tó
  • +36 30 443 0033
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Balaton-felvidék ősszel is!

Látogassanak el szeptember utolsó hétvégéjén Tapolcára, ahol a program nem lesz más, mint HAL és BOR. Népművészeti-kézműves kirakodó vásár, borházak, halételek, pálinkák, párlatok, erdélyi kürtös kalács - csak néhány különlegesség a környék leghíresebb gasztro fesztiváljának kínálatából.

A felelevenedő Balaton-parti halas és boros hagyományokat kínálja a varázslatos szépségű Malom tó környéke, amely a Pisztráng- és borfesztivál rendezvény helyszíne. A város alatt húzódó barlangrendszer számtalan földalatti tóval rendelkezik, melyből egy csónakázható is.

A pisztráng garantáltan itt lesz a legfrissebb, hiszen a fesztivál helyszíntől közel 400 méterre található modern és a hargitai szakmai tapasztalatokra épült új pisztrángtelep frissen biztosítja. A pisztráng, és általában a hal fogyasztása szinte kötelezővé teszi a bor fogyasztását is, hiszen "átkozott a hal a harmadik vízben" - tartja egy latin mondás. A Tapolca közeli badacsonyi borvidéken készült borok - úgymint a Kéknyelű, a Rózsakő, a Szürkebarát vagy az Olaszrizling - a halételeket harmonikusan kiegészítik.

A pisztrángfesztiválon több halkészítési módot is megkóstolhat:
minden vendégünknek ajánljuk a Ropogós tapolcai pisztrángot, a Bükkfa fűrészporon füstölt tapolcai pisztrángot, a Kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal bundázott ropogós tapolcai pisztrángot, az Erdélyi módon kukoricadarával sült ropogós tapolcai pisztrángot, a Tökmagos bundában sült ropogós tapolcai pisztrángot.

Az rendezvény kiemelt programjai idén is a jazz koncertek!

 

A fesztivál időpontja: 2018.09.28. - 30.

Helyszíne: Tapolca - több helyszín

 

A rendezvényekre a belépés díjtalan.

Kérdése van? Visszahívjuk!×