79 EUR /fő - Az alpesi és a mediterrán világ találkozása Ausztriában: Klagenfuhrt, Villach, Lienz
Érvényes: 2018.01.02 - 2019.12.20
Wasteels Utazási Iroda
  • Magyarország, 1087 Budapest
    Kerepesi 2 - 6., Keleti pályaudvar, 9. vágány
  • +36 1 210 2802
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Kalandozzon Ausztriába vonattal oda, ahol az ország déli tartományai találhatók - Karintia és Kelet-Tirol - oda, ahol az alpesi és mediterrán világ találkozik.

Karintiában a havas hegycsúcsok tövében kellemes klímájú, egzotikus növényekkel szegélyezett tavak – köztük a legnagyobbak a Wörthersee, a Milstätter See és az Ossiachersee – nyúlnak el, melyek fürdésre, hajózásra, és partmenti sétákra is igen kellemes lehetőségeket kínálnak. 

Itt található a tartomány fővárosára, Klagenfurt, melynek főterén a legfontosabb látványosság egy sárkány szobra – és ahol a városszéli Wörthersee partján egyszerre tehetünk sétát az Eiffel-torony és a Taj Mahal lábánál Európa legnagyobb miniatűr-parkjában, a Minimundusban.

Hasonlóan kellemes városi sétákat tehetünk a Dráva partján fekvő és nemcsak csodás alpesi panorámával, hanem egy gyógyfürdővel is rendelkező Villachban. A tavak fölé magasodó hegyek közt találjuk Ausztria legmagasabb pontját, a Grossglocknert is, mely azonban csak egy a rengeteg csúcs közül, amely télen az elsőrangú síterepek, nyáron pedig a rajtuk magasodó várak miatt várnak meghódításra. A hegyek viszont nem érnek véget a tartomány határán, hanem továbbnyúlnak Tirol kisebbik részébe, melyben a kisebb-nagyobb települések – köztük a tartományrész központja – Lienz olaszos hangulata társul a hegyek kínálta lehetőségekhez.

A déli országrészek Budapestről egyetlen átszállással is elérhetők, a Railjet vonatokhoz a bécsi főpályaudvaron mindkét irányban kedvező időpontban csatlakozó Railjet vonatokkal – a kedvező eljutást pedig árban is vonzóvá teszik a hosszú hétvégékre szabott kirándulójegyek és a hosszabb tartózkodást is lehetővé tevő CityStar menetjegyek.

A kirándulójegy az érvényesség első napjától számítva négy napig érvényes, oda-vissza utazásra valamennyi  átszállásos eljutásra, de kizárólag a Hegyeshalom – Bécs –Bécsújhely útvonalon, és csak 2. osztályon. Magyarország területén az útmegszakítás nem megengedett!

Gyermekek a fenti menetdíjak felét fizetik.

Kirándulójegyek Budapestről Ausztriába:
Klagenfurt, Villach: 79 EUR /fő
Lienz: 89 EUR /fő

 

További részletek megtekintése >

 

 

 

Wasteels Utazási Iroda

Hét város, hét csoda - Svájci kirándulások vonattal

174 EUR/fő/retúr
Wasteels Utazási Iroda

Kiránduljon vonattal a Felvidék kapujába

6 EUR-tól/fő
Wasteels Utazási Iroda

Salzburg, a varázslatos barokk város

69 EUR
Wasteels Utazási Iroda

Kiránduljon Pozsonyba, utazzon vonattal!

9 EUR/fő
Wasteels Utazási Iroda

Utazzon Svájcba kényelmesen már 39 EUR áron!

39 EUR /fő
Wasteels Utazási Iroda

Utazzon vonattal Németországba 29 EUR-tól!

29 EUR /fő
Wasteels Utazási Iroda

Vonattal kényelmesen az Arany Prágába

19 EUR /fő
további ajánlatok a szolgáltatótól
Kérdése van? Visszahívjuk!×