12 990 Ft/fő - PIVO Expressz 2018. Sörtúra Csehországba élményvonattal Budapestről
Érvényes: 2018.03.24
Hungary Card
  • Magyarország, 1056 Budapest
    Váci u. 78-80.
  • +36 1 267 0896
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

PIVO Expressz - Sörbarátok és sörtúra kedvelőknek ajánljuk Brünnbe induló Élményvonatunkat. Egynapos sörtúra Morvaország fővárosába 2018. március 24-én! Brünn (cseh nyelven Brno) Csehország több száz éves városa. Brünn Morvaország fővárosaként híres középkori templomairól, kastélyairól, elegáns üzleteiről és hangulatos sörfőzdéiről. A számos látnivalót kínáló óváros egy rövid sétával érhető el a főpályaudvarról. Az élményvonat személyzete szótárral látja el vendégeit, valamint érkezés után közös séta tehető a város főterére.

Brünn (cseh nyelven Brno) Csehország második legfontosabb városa és egyben Morvaország fővárosa. A város Pozsony és Prága között a Svitava és a Svratka folyók ölelésében fekszik. A várostól északra található a természeti kincsekben gazdag Morva-karszt.

Az ide látogatóknak a remek cseh sörök kóstolgatása mellett érdemes egy sétát tenniük a városban. A számos látnivaló egyike a város jelképének számító Szent Péter-Pál Székesegyház, mely eredetileg román bazilikának épült a XI. században. Az épület egy dombon áll, ezért kimagaslik a környező házak közül és ezen tulajdonsága a brünni látkép meghatározó elemévé teszi a székesegyházat.

Brünn egyik érdekes épülete a Spilberk, mely 1930-40 között a Gestapo épülete volt. A várnak magyar vonatkozása is van, mivel a XVIII. század végén itt börtönözték be Kazinczy Ferencet. Egy, a vár falán található márványtáblán ez áll: „ A magyar hazafiaknak, akik a vár börtönében szenvedtek a nemzeti függetlenségért és haladásért. A magyar nép – 1964.”

Ahhoz, hogy a múmiák földjén járjunk, nem kell egészen Egyiptomig elmennünk, elég, ha betérünk Brünnben a Kapucinusok Szent Kereszt templomába, ahol 153 múmiát őriznek. A templom szellőzőrendszerének köszönhetően tudták megőrizni a szerzetesek és egyéb világi elöljárók maradványait, köztük, a híres Trenck Frigyes báróét is.

Látogassanak el velünk Brünn városába a PIVO Expresszel, ahol Önök is megtekinthetik eme nevezetességeket egy-egy cseh sörkülönlegesség kíséretében.

 

                                    

    A Hungary Card kedvezmény kizárólag a vonatjegyre vehető igénybe standard és
    fapados  osztályon,  fakultatív  programokra, egyéb  díjakra nem érvényesíthetők.
    Más kedvezménnyel nem összevonható és a szabad helyek függvényében érvényes.

                            64428 kuponkód segítségével 10% kedvezménnyel 
                                          rendelhető meg a kártya bármely típusa:

                                                     

Hasonló ajánlatok
Nassfeld Információs Iroda

NASSFELDEN most 1 nap síelés AJÁNDÉKBA!

Ingyenes
7Mérföld Utazási Iroda

Válogatott tengeri hajóutak: Karib kedvencek

Ingyenes
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×