1 750 Ft/fő - Elvarázsolt sziget - Kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban
Érvényes: 2018.03.24 - 2018.05.13
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
  • Magyarország, 1146 Budapest
    Városliget, Vajdahunyadvár
  • +36 1 422 0765
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Az ajánlat 5594 km-re van a jelenlegi pozíciómtól.
Az ajánlat leírása

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve varázslatos kaland részesei lehetnek.

A méregzöld lombsátorban kíváncsi tekintet villan, sejtelmesen susog a tölcsérvirág, makacs lián nyújtózkodik az érkező után. Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a párás tengeri szél, álompor szitál, a Varázslómester bűvös birodalma csupa rejtély és talány.

Vajon miféle próbatétel vár? Csalóka illúzió vagy csodás varázslat lakozik a szigeten? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a Káprázat és Fantázia birodalmát, de vigyázat, az Elvarázsolt szigeten minden megtörténhet!

A Vajdahunyadvárban nyíló, új tavaszi kiállítás és játék képzeletbeli utazásra, izgalmas próbatételre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a titokzatos varázsvilágot, miközben furfangos feladványok, játékos talányok és megbűvölt szigetlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.

Az Elvarázsolt sziget ura, a találékony Varázslómester különféle próbatételeket eszeli ki, hogy megbizonyosodjon róla, ki alkalmas varázslótanoncnak. A legügyesebbek végül a kaland végén egy titkos varázstárgyat megérintve varázslótanonccá válhatnak. A trópusi szigeten barangolva a látogatók nem csak a rejtőzködő Varázslómesterrel, de az esőerdők számtalan különös lakójával és meglepő jelenségeivel is találkozhatnak.

A bűvös helyszíneket járva a látogatók kideríthetik, képesek-e újraindítani a veszteglő dzsungelvasutat, meg tudják-e törni az Álmok Őrzője veszedelmes bűbáját, át tudnak-e kelni egy elefánttal a Tű-fokon, meg tudnak-e megzabolázni egy repülő szőnyeget, és sikerül-e megfejteniük a Majomszikla végső titkát. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükségük lesz. Ám ha minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz, a varázslótanonccá váláshoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló, izgalmas kiállítás és játék új látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Az ELVARÁZSOLT SZIGET című kiállítás és játék 2018. március 24-től május 13-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: H zárva, K-V 10–17 óráig (nagypénteken, húsvétvasárnap, húsvéthétfőn, valamint május 1-jén nyitva)
Korosztályi ajánlás: 4–99

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

A kiállítás és játék bejárása min. 1–1,5 órát vesz igénybe.

Belépőjegyárak:
Felnőtt: 1750 Ft
Gyermek (3–14 éves korig): 1550 Ft
Nyugdíjas (62 éves kortól): 1550 Ft
Pedagógus (érvényes pedagógusigazolvánnyal): 1550 Ft
Csoportos jegy (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap: 1190 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és 2-3 gyermek): 5950 Ft

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Az óvodai és iskolai csoportok fogadása előzetes bejelentkezéshez kötött.
Felhívjuk a pedagógusok figyelmét, hogy a tavaszi szünet alatt és ünnepnapokon nem fogadunk csoportokat!

Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig, 10–17 óráig)

Óvodai és iskolai csoportok látogatása esetén 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan.

A MÁV Start Zrt. a múzeumlátogatási vasúti kedvezményeiről bővebb információ itt: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/tanulas/hasznos-informaciok

Egyéni látogatóként érkező, a közoktatásban dolgozó, aktív pedagógusok érvényes pedagógusigazolvány felmutatása mellett a kiállítást 1550 Ft-os kedvezményes jeggyel tekinthetik meg.

Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.

Kérdése van? Visszahívjuk!×