600 Ft - Egy finom ebéd a Muskátliban
Érvényes: 2017.08.01 - 2018.09.30
Kulinárium Muskátli
  • Magyarország, 7677 Orfű
    Széchenyi tér 13.
  • +36 72 498 283
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Töltsön el pár órát kellemes, parkosított, néprajzi környezetben, Orfű központjában a Muskátli vendéglőben! A vendéglő Orfű főterén, a templom mellett, egy csodálatos parkban van.

A Muskátli étlapján a hagyományos népi ételektől kezdve a mai modern táplálkozás igényeit kielégítő ételekig mindent megtalál, közöttük a medvehagymás ételeket, a - környék jellegzetes hagyma-fokhagyma ízű gyógynövényével készült fogásokat is. A bekerített udvaron gyermekei szabadon játszhatnak, nézegethetik a nyuszikat, így Ön nyugodtan étkezhet.

Aki ellátogat ide, az nemcsak egy étterembe, hanem egy néprajzi környezetbe is csöppen, hiszen amíg a szakácsok elkészítik az Ön által megrendelt ételt, nem kell unatkoznia, megtekintheti a néprajzi bemutatókat, valamint Serényi László fafaragó népművész mester állandó kiállítását. Maradandó élmény lehet a Kincses Baranya Gyöngyszeme, a Kemencés Udvar megtekintése is, mely egyedülálló az országban. Kemencés Udvar a magyar paraszti étkezési kultúra felelevenítése, a magyarság kemencetípusainak, edényeinek, eszközeinek és azok használható másolatainak gyűjteménye, ami itt bemutatásra kerül. Felépült egy hagyományos módon, faszöggel épült pajta, mely most a közösségi teret biztosítja annak a munkának, amivel a hagyományok megőrzését, megújítását és átörökítését szolgáljuk, valamint helyet ad azoknak a rendezvényeknek, melyek a vendéglátást szolgálják.

Tájház: Az Orfüi Tájház épülete egy igazi kuriózum, mely a község Mecsekrákosi településrészében találhatóRitkaság számba megy ez az épület együttes, mert ami itt látható, az egy templommal egytengelyű, tornácos parasztház látványa. A Tájházban a Mecsek - Hegyhát tájegység mutatkozik be a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága Néprajzi Osztályának kiállításával. A Tájházat Serényi Ákos népi iparművész vezeti. A Tájházban a kiállításon kívül rendezvények segítik annak élővé tételét. Ezekkel a rendezvényekkel elkezdődött a tájház belakása, mellyel megindult hagyományaink feltárása, megújítása és továbbadása. 

 

--- ÉTLAP MEGTEKINTÉSE! ---

Hasonló ajánlatok
Caramell Premium Resort****superior

Caramell Premium Resort Borvacsora

13 900 Ft/fő
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×