8 EUR/gyermek - Sétáljon a fák lombkoronái felett a Tátrában
Érvényes: 2017.10.23 - 2019.04.07
OOGG PRESS Utazási- és szabadidős Magazin
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Ha igazán látványos és tartalmas programra vágyik, akkor érdemes meglátogatnia ezt a különleges turistautat, amely a Bélai-Tátra peremén, a Zár mellett a Bachleda-völgyben található. Kell hozzá egy kis bátorság, hogy kipróbáljuk a fából épített turistautat, amely a fák lombkoronái felett, nagyjából 24 méter magasan kanyarog. A turistaút legérdekesebb pontja a fatorony, ahonnan egészen lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre.
A Lombkorona tanösvényt a legegyszerűbben a Zár – Bachleda-völgy felvonóval, vagy gyalog lehet megközelíteni. A turistaút használatáért belépőt kell fizetni, a felnőtt jegy ára 8 euró, a gyerekek, idősek és családok azonban kedvezményekre jogosultak, két felnőttnek és két gyereknek pl. összesen 21 eurót kell fizetnie.

A nagyjából 24 méter magasságban vezető turistaút 600 méter hosszú és 1,8 méter széles, a kilátótorony magassága 32 méter – a torony legtetején bejárható hálót feszítettek ki, ahonnan bárki lenézhet a mélységbe, ez azonban tériszonyosoknak nem ajánlott. A turistaút tanösvényként is funkcionál, a látogatókat táblákon tájékoztatják a környékről és élővilágáról. A fiatalabb turisták sem fognak itt unatkozni, számukra ugyanis bobpályát, játszóteret és más attrakciókat építettek.

A tervezők összesen 1000 köbméter fát használtak fel az építésnél, a deszkákkal akár a Zár – Késmárk útvonalat (ennek hosszúsága 22 kilométer) is kirakhatták volna. A turistaurat az Erlebnis Akademie AG társaság készítette, ez a hetedik ilyen projektjük, korábban Németországban és Csehországban építettek hasonlót.

 

Forrás: magas-tatra.info
Fotók: Pawel Dutka, Jacek Mrugacz, Jozef Pitonák

OOGG PRESS Utazási- és szabadidős Magazin

München a Bajor nagyváros - Programajánló

Ingyenes
Hasonló ajánlatok
Tóth Ferenc Pincészet

Bor és csokoládékóstoló Egerben

6 000 Ft
Veresegyházi Medveotthon és Élményporta

Halloweeni rémes este a Medveotthonban

Ingyenes
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×