1 000 Ft-tól/fő - Török fürdőséta - a Király Gyógyfürdőben
Érvényes: 2021.11.04
Experience Balkan
  • Magyarország, 1098 Budapest
    Pöttyös utca 9/a V/22
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Az Experience Balkan csapata 2021. november 4-én (csütörtökön) ismét megrendezi nagy sikerű Török fürdősétáját (mely lehet, hogy ebben az igazi, oszmánkori fürdőben az utolsó!).
A budai török fürdősétánk keretében - a fürdő vezetőjének kalauzolásában - megismerjük és bejárjuk a XVI. század közepén épült Király Gyógyfürdőt, mely szerintünk az egyik legautentikusabb középkori fürdőnk.
A különleges fürdőbejárás előtt még együtt megnézzük, hogy mi maradt és mi lett Tojgun pasa 1555-ben épített dzsámijából, megismerjük az Alsó-Víziváros fontosabb látnivalóit, majd az 1565-ben alapított "Királyból" kijövet a Margitszigeten fakultatív piknikezük, beszélgetünk még a Balkánról, törökökről, jövőbeni programjainkról, illetve bármiről. 
A program időpontja: 2021. november 4.

FONTOS! A fürdőséta során fürdés nem lesz, mert a Király fürdő hosszú évekre bezárt (jelenleg nem üzemel), de bejárjuk annak ikonikus helyiségeit, fürdőtermeit is, megismerjük történetét, rejtett helyiségeit, jelenét...., és talán a jövőjét is.
Jelentkezés és a részvétellel kapcsolatos információk kizárólag e-mail-ben a balkan.calling@gmail.com-on kérhetők.
(Helyek csak nagyon korlátozott számban!)

(Megjegyzés: a program nem ingyenes. Nem tudjuk miért úgy jelenik meg a Facebook eseményben, hogy "díj: ingyenes" A programért az egyesületünk adományt kér.)

Jelentkezés és további részletek >

Kérdése van? Visszahívjuk!×