2 500 Ft/fő - Egy hölgy nyomában – Gustav Klimt utolsó női portréja
Érvényes: 2021.04.13
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

VIRTUÁLIS KULTURÁLIS TÚRÁK

Különleges virtuális kalandra indulunk…

2021. május 13. csütörtök 18:00-19:30

 

 Minden ország kultúrája lengje körül a házamat. De egyik se szakítson el szülőföldem talajától. 

 

Egy hölgy nyomában – Gustav Klimt utolsó női portréja

Bodor Kata művészettörténész előadása

 

Nincs már messze az idő, amikor újból vonatra ülhetünk, hogy ellátogassunk a bécsi Belvedere-be, amelynek legújabb kiállítása Gustav Klimt Hölgy legyezővel című festményét állítja középpontba. Amíg azonban nem láthatjuk a festményt élőben is, ismerkedjünk meg születésének történetével, az életműben betöltött szerepével és későbbi sorsával egy virtuális kulturális túra keretében!

Milyen szerepük van Klimt művészetében a női portréknak, hogyan követhetjük nyomon rajtuk a művész stílusának változását az elsőtől az utolsóig? Az 1917-ben festett, de befejezetlenül marad Hölgy legyezővel a Belvedere kiállításán más, szintén befejezetlenül hagyott művel szerepel együtt, így – egyelőre virtuálisan – megcsodálhatjuk a MenyasszonytAmalie Zuckerkandl portréját, az Ádám és Évát és a Fehér ruhás asszonyt. A téma alkalmat ad arra is, hogy közelebbről megismerkedhessünk Klimt kelet-ázsiai művészet által befolyásolt késői stílusával. Tartson velünk Ön is „egy hölgy nyomában”!

Bodor Kata a budapesti Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményének művészettörténésze. Szakterülete a 19. századi képzőművészet, különös tekintettel a rajz- és grafikatörténetre. Kurátora volt volt számos kiállításnak (Gustav Klimt és a bécsi SecessionEgon Schiele és kora, társkurátorként a Toulouse-Lautrec világa), rendszeresen idegenvezetőként vesz részt kulturális utazásokon és ismeretterjesztő előadásokat tart.

 

Helyszín: Zoom (a jelentkezés során kapott linkkel) 

Részvételi díj: 2 500 Ft

Az előadásra 2021. május 12-ig várjuk jelentkezésüket!

Az előadás online, Zoomban zajlik (az előadáson való részvételhez nem szükséges külön Zoom regisztráció).

 


  YES TRAVEL - Utazni jóóóóó

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×