2 000 Ft - Szudán, a fekete fáraók világa
Érvényes: 2021.01.20
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

 

VIRTUÁLIS KULTURÁLIS TÚRÁK

Különleges virtuális kalandra indulunk…

2021. január 20. szerda 18:00-19:30

 

Dr. Lassányi Gábor régész, egyiptológus, túravezető előadása

Virtuális túránk ezúttal egy igazán különleges, a magyar közösség számára alig ismert vidékre, Afrika 2011-ig legnagyobb országába, Szudánba vezet. Szakértő túravezetőnk, dr. Lassányi Gábor segítségével megismerjük Núbia ősi történetét, hallhatunk az első kelet-afrikai királyokról és rejtélyes ősi templomokról a Középső-Nílus völgyében. Felhágunk a Dzsebel Barkalra, a napatai Amun isten szent hegyére, leereszkedünk a szavannák fáraóinak hieroglifákkal borított sírkamráiba, kibetűzzük a ma is számos titkot hordozó meroitikus írásjeleket. Vezetőnk bemutatja a páratlan núbiai vendégszeretetet, a színesre festett falvakat, a folyóparti pálmaligeteket; megismerjük az omdurmáni dervisek eksztatikus szertartásait. Feltárulnak a Keleti-sivatag titkai: a féllegális aranybányák világa és a sivatag ősi urai, a bedzsák különleges szokásai.

Dr. Lassányi Gábor régész, egyiptológus, Kempo oktató, meseterapeuta, túravezető. Szeret úton lenni, lelki otthonának a sivatagok, kopár sziklák és az akácialigetek világát tartja.

Az ELTEN-n doktorált, több mint húsz éven át dolgozott régészként városi ásatásokon Budapesten és Kelet-Afrikában: Egyiptomban és Szudánban. 2005-2007 között ő volt az első szudáni magyar régészeti expedíció vezetője, amikor a Nílus negyedik zuhatagánál egy hatalmas gát építése miatt vált szükségessé a nemzetközi összefogás. Kutatásairól és a régész szakmáról blogokban, tévében, rádióban, újságokban is több ízben beszámolt. Hat évig a Magyar Régész Szövetség vezetője, illetve a magyar Régészet Napja programsorozat egyik megálmodója.

Afrikába immár inkább túravezetőként jár vissza: Szudánba és Algériába, a Szahara szívébe vezet utakat rendszeresen.

Helyszín: Zoom (a jelentkezés során kapott linkkel) 
Részvételi díj: 2000 Ft

Az előadásra 2021. január 19-ig várjuk jelentkezésüket!

Az előadás online, Zoomban zajlik (az előadáson való részvételhez nem szükséges külön Zoom regisztráció).

 


  YES TRAVEL - Utazni jóóóóó

 

 

Hasonló ajánlatok
Hotel Írottkő***

Senior pihenés az Alpok lábánál Kőszegen

11 500 Ft-tól/fő/éjszaka
Hotel Írottkő***

Pünkösd Kőszegen

24 000 Ft-tól/fő/éjszaka
Cardoner Hotel és Konferenciaközpont

Tavaszi feltöltődés Dobogókőn

22 900 Ft-tól/fő/éjszaka
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×