1 600 Ft/felnőtt - Van Gogh - Búzamezők és borús égbolt között - VÁRkert Mozi
Érvényes: 2020.09.22, 2020.10.10, 2020.11.14, 2020.12.05
Várkert Bazár
  • Magyarország, 1013 Budapest
    Ybl Miklós tér 2-6.
  • +3612250554
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Ebben a művészeti ismertetterjesztő filmben Vincent Van Gogh munkássága egy egészen új nézőpontból kerül megközelítésre: a holland festőzseni műveinek legnagyobb magángyűjteményével rendelkező személy, Helene Kröller-Müller (1869–1939) szemszögéből, aki a festő közel háromszáz alkotását vásárolta fel a 20. század elején.

Miközben a film végigköveti a műgyűjtő nő életútját, végigvezeti a nézőket a De Huge Veluwe Nemzeti Park területén található Kröller-Müller Múzeum páratlan építészeti csodáján és a benne megtalálható felbecsülhetetlen értékű műalkotásokon. Van Gogh egzisztenciális és lelki vívódásai testvére, Theo leveleinek egy-egy bekezdésén keresztül tárulnak fel a filmben, amely egyúttal a festő különböző lakhelyeire is elkalauzolja a nézőket, Párizstól egészen Provence-ig. A film különlegessége, hogy átfogó módon mutatja be mind a gyűjteményt, mind a lángoló szenvedélyt a művészet iránt, ami a létrejöttéhez vezetett. A film vezérfonalúul szolgáló másik kiállítás a vicenzai Basilica Palladiana „Búzamezők és borús égbolt között” című tárlata, amely negyven festményt és nyolcvanöt rajzot vonultat fel a Kröller-Müller Múzeum gyűjteményéből. A film különlegessége, hogy nem csupán Van Gogh művészetét és zsenialitását hivatott elmondani, de segít megérteni a rajz fontosságát is a művészeti stílusában. Bár látszólag ösztönszerűen megalkotott, festményeinek létrejöttét hosszú felkészülési folyamat előzte meg. Ennek eredményeképp nem csupán vázlatok, de önmagukban is kész művészeti alkotások születtek, amelyekben már megtalálhatóak a festményeire oly jellemző töredezett vonalvezetések.

Fsorgalmazó: Pannónia Enterment

Előadások:




 

Kedves Nézőink!

 

A lehető legnagyobb biztonságra törekszünk a fertőzések elkerülése érdekében, így a járványveszély kockázatának csökkentésére az alábbi intézkedéseket vezettük be. Az előadások, programok látogatása során kérjük együttműködésüket és megértésüket.

 

  • Programjainkon kötelező a maszkviselés, a nézőtéren kívüli forgalmi területeken javasoljuk a 1,5 méteres védőtávolság betartását.
  • Belépés előtt megmérjük minden kollégánk és nézőnk testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel. Abban az esetben, ha valakinek a testhőmérséklete eléri a 37,6°C-ot, a programra sajnos nem tudjuk beengedni.
  • Előadásainkat csak tünetmentes nézőink látogathatják.
  • A nézőtéren, a közönségforgalmi területeken és a mosdókban is minden felület tisztítására, fertőtlenítésére fokozottan ügyelünk.
  • Ruhatárainkat szükség esetén nagyobb kapacitással üzemeltetjük, ezzel csökkentve a ruhatár előtti sor kialakulását.
  • Nézőinket az előadás kezdete előtt egy órával kezdjük beengedni, kérjük, a torlódás elkerülése érdekében érkezzenek a szokásosnál korábban és mihamarabb foglalják el helyeiket, teret adva így a később érkezőknek.
  • A nézőtéren is igyekszünk biztosítani vendégeink számára a megfelelő távolságtartás lehetőségét, így elegendő számú székről gondoskodunk ahhoz, hogy a helyek kihagyásával nézőink komfortosan élvezhessék az előadásokat.
  • A szünetekben is szeretnénk elkerülni a torlódást, ezért annak időtartamát 30 percre növeltük.

Kérjük, vegyék igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítő automatáinkat, és tartsák meg egymástól a megfelelő védőtávolságot. A programok során kérjük kövessék kollégáink iránymutatásait, valamint tájékozódjanak a helyszíneken kihelyezett ismertetőkből, feliratokból.

A nézőtérről való távozással kapcsolatban kérjük, kövessék a hangbemondásban foglaltakat, illetve kollégáink kéréseit.

 

A fertőzések kockázatának csökkentése mindannyiunk érdeke, együttműködésüket köszönjük!

Hasonló ajánlatok
Hotel Írottkő***

Senior pihenés az Alpok lábánál Kőszegen

11 500 Ft-tól/fő/éjszaka
Hotel Írottkő***

Pünkösd Kőszegen

24 000 Ft-tól/fő/éjszaka
Cardoner Hotel és Konferenciaközpont

Tavaszi feltöltődés Dobogókőn

22 900 Ft-tól/fő/éjszaka
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×