1 600 Ft/fő - Lótuszvirágzás a szegedi füvészkertben
Érvényes: 2020.08.01 - 2020.08.02
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

TÁVOL-KELETI HANGULATÚ RENDEZVÉNY A SZEGEDI FÜVÉSZKERT ÉKESSÉGE, AZ INDIAI LÓTUSZ VIRÁGZÁSÁNAK TISZTELETÉRE

XIII. alkalommal invitálunk minden kedves érdeklődőt a Lótusznapok rendezvényünkre, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünnepeljük. Erre a két napra távol-keleti hangulatot varázsolunk a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézzük a kelet varázsát. Látogatóink megcsodálhatják a lótuszos tavat, mely a japán kertnek is része. A rendezvény névadó növénye, az indiai lótusz ilyenkor látható teljes pompájában. A látogatókat a lótuszos tónál a víztükör fölé magasan kiemelkedő sötét rózsaszín lótuszvirágok tömege fogadja. A tó szigetének teaháza pedig kellemes kitekintő és pihenőhelyet kínál e különleges látvány befogadásához.

A programok sora úgy alakult, hogy az idei évben India világa kap több figyelmet. Lesz mantrakoncert, fellép a Kirtan Jam és Lantos Zoltán hegedűművész, Virág Balázs segítségével pedig a Pakhawaj tradícióba is bepillantást nyerhetünk. A két nap alatt láthatunk tradicionális templomi táncokat és az indiai ruhaviselet rejtélyeiről is fellebbentjük a fátylat.

A kínai kultúra iránt érdeklődőknek a Konfuciusz Intézet standját, a kalligráfiát, a kínai teázást, kínai festészeti kiállítást, valamint a mediball és kung fu bemutatókat tudjuk ajánlani. A Naplegenda társulat világzenei koncertjén pedig a különleges keleties hangzású hangszereké lesz a főszerep. Ezen kívül az érdeklődők origami hajtogatás, koreai teaszertartás részeseivé is válhatnak. A lótusz motívum több formában is a vászonra kerül ezen a két napon Hummel Rozália és Rohonka Andrea festőművészek jóvoltából.

meditáció

A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg, japán növényvilága pedig egy különálló séta keretében kap kitüntetett figyelmet.

Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, henna festéssel, kézműves vásárral is várjuk látogatóinkat.

Ismét közös jógázásra invitálunk mindenkit szombat és vasárnap reggel, hogy derűsen és frissen induljon a nap!

Vendégeinket szívesen látjuk távol-keleti viseletben! Biztatunk mindenkit, hogy pléddel, matraccal felszerelkezve érkezzen és az árnyas fák alá letelepedve élvezze a programsorozatot!

 

Nyitvatartása:

Mindkét napon meghosszabbított nyitvatartás

                 szombat: 9:00 - 19:00, vasárnap: 9:00 - 19:00

 

Jegyárak:

teljes árú: 1600 Ft

felnőtt csoportos (15 főtől): 1400 Ft

diák/nyugdíjas: 1000 Ft

diák/nyugdíjas csoportos (15 főtől): 800 Ft

SZTE diák/dolgozó: 1000Ft

SZTE Alma Mater tagsági kártyával: 1000Ft/fő

óvodás: 500 Ft 3 év alatt ingyenes

fogyatékkal élőknek 1 fő kísérővel: 500 Ft/fő

Hasonló ajánlatok
Gödöllői Királyi Kastély

Az itáliai barokk remekei az Gödöllői Királyi Kastélyban

8 000 Ft-tól/fő
Gödöllői Királyi Kastély

Európai Történeti Kertek Napja – 2024. április 26.

1 000 Ft-tól/fő
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×