7 különleges kikötő a Földközi-tenger partján
Érvényes: 2019.09.11 - 2019.12.31
7Mérföld Utazási Iroda
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Első hajóútként szinte mindenki egy földközi-tengeri útvonalat választ, ami teljesen érthető. Könnyen megközelíthető, szinte "ismerős" a terep, hiszen a klasszikus nagyvárosok, mint Barcelona, Róma, Nápoly, Athén vagy Velence önmagukért beszélnek; ráadásul olyan csodaszép szigetek is várnak, mint Szantorini, Mikonosz, Szardínia, Mallorca vagy épp Szicília.

Aki egyszer már kipróbálta, az könnyen szerelembe esik a hajózással és időről időre az útvonalak közt is keresi az újdonságot. Bemutatunk néhány kikötőt, amit viszonylag kevés hajó érint. Ha már jártál a legtöbb nagyvárosban, nyaraltál a legnagyobb szigeteken, nézd át ajánlónkat, hátha Te is megtalálod kedvencedet.

 

1. Valencia

Spanyolország 3. legnagyobb városában minden van, mi szem szájnak ingere. Hogy az utóbbival kezdjem, ez a méltán világhírű paella szülőföldje. Megkóstolhatod hússal, tenger gyümölcseivel, zöldséges verzióban; biztos találsz kedvedre valót! A rengeteg látnivaló felsorolása is kitenne egy kisebb útikalauzt. Ne hagyd ki a Tőzsdepalota, a piac és a székesegyház megtekintését! Ha nyugalomra vágysz sétálj a Túria kert hidacskáinál vagy pihenj valamelyik strandon; gyerekekkel Európa legnagyobb akváriumát vagy a 25 hektáron elterülő Bioparcot (állatkert) ajánljuk.
Ezek a hajók kötnek ki itt pl.: Msc Divina/Fantasia,

2. Saranda

Albánia még mindig nem tartozik a legfelkapottabb célpontok közé, bár az elmúlt években drasztikusan nőtt a turisták száma. Nem is ajánlanánk, hogy a kikötési időt végig ebben a városban töltsük, de nagyon közel van ide a Világörökséghez tartozó Butrin romvárosa, Gjirokastra és néhány kevésbé felkapott, de annál szebb tengerpart is, ha a nézelődés helyett inkább napozni és füredni szeretnél.
Kiköt itt pl. az Msc Musica és az Msc Sinfonia is.

3. Haifa

Izrael látnivalóit szerintem nem kell bemutatni. Az elmúlt években a politikai helyzet miatt viszont nem álltak itt meg a hajók, ezért számít különlegesnek, hogy most ismét lehetőség nyílik arra, hogy itt is körülnézhessünk egy hajóval. Például az Msc Liricával, vagy az elegánsabb Crystal Esprittel.

4. Portofino

A bűbájos városkába yachttal egyszerűbb eljutni, mint tengerjáró hajóval, mert egy kicsit szelesebb idő esetén sem tudnak megállni a hajók. Minden esetben kishajóval (tender) zajlik a partra szállás; ha a hajó csak távolabb tud megállni, akkor van, hogy busszal viszik az utasokat Portofinoba. Mindenesetre, ha szerencsénk van, egyedülálló élmény a tenger felöl érkezni Cinque Terre egyik legfotogénebb kisvárosába. Lehet kényelmesen ejtőzni a városban, de nem árt tudni, hogy (a világon nem egyedülálló módon) a legszebb kilátást nyújtó teraszokon egy kisebb vagyont kérnek egy pohár ital vagy kávé elfogyasztásáért. Érdemes nekivágni a Santa Margherita Ligure-be vezető kb. 4 km-es útnak: luxusvillák, türkizkék öblök mellett vezet az út, csodálatos a panoráma is!
Melyik hajóra foglalj, ha látni szeretnéd? pl. Silver Spirit, Zenith, Crystal Serenity, Celebrity Constellation


5. Mahon

Menorca kikötőjéről kevesen tudják, hogy a világ második legnagyobb természetes kikötőhelye Pearl Harbour után. Ahogy Velencébe és a Kotori-öbölbe behajózni külön élmény, úgy itt is érdemes a végignézni ahogy a hajó a kikötőbe ér. Környezetvédelmi szempontok miatt direkt nem törekednek a tömegturizmus elterjesztésére a szigeten, ami nagy szerencse, mert a szigeten több öböl és partszakasz várja a strandolókat, mint Mallorcán és Ibizán összesen. A legszebbeket nem a legegyszerűbb megközelíteni (muszáj gyalogolni is), de minden fáradtságot megérnek.
Néhány hajó, ami megfordul itt: Costa Victoria, Azamara Journey

6. Patmosz

Bár Görögországban a szárazfölditerületeken is rengeteg a látnivaló, a nagyobb szigeteit is sok idő megismerni; mégis érdemes egy kis időt szánni a kisebb szigetekre is. Azt nem lehet állítani, hogy kevés lenne itt a turista, de a legnagyobb fesztiválokat és eseményeket leszámítva azért nincs olyan óriási tömeg. Patmosz egyik nevezetessége, hogy szerepel a Jelenések könyvében; másik, hogy települései (pl. Chora) legalább annyira festőiek, mint pl. Szantorini vagy Mikonosz.
Ha szeretnéd, a Crystal Esprit vezet végig a legkisebb görög szigeteken


7. Gozo

Málta "kistestvérén" mintha megállt volna az idő. Ugyan a híres Azúr Ablak pár éve összeomlott, még rengeteg szépség vár a szigeten. Bájos halászfalvak, homokos strandok és lenyűgöző szakrális épületek közt kirándulhatsz, de ellesheted a csipkeverők titkát is.
Ha a Bougainville hajóra szállsz, Te is felfedezheted!



A válogatás teljesen szubjektív, szívesen veszem, ha megosztod velem, hogy Neked melyik a kedvenced vagy mivel egészítenéd ki a listát!

Tovább a 7mérföld Utazási Iroda honlapjára>>

Hasonló ajánlatok
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Idén nyáron irány Korfu!

1 565 800 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Családi kikapcsolódás az Isztrián I Valamar Collection Marea Suites 5*

2 634 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Istria Premium Camping Resort 5*I Horvátország

1 347 EUR/3 fő/5 éj
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×