Nincs mááásik! - kiállítás a Fővárosi Nagycirkusz 130. születésnapja alkalmából
Érvényes: 2019.06.27 - 2020.06.20
Fővárosi Nagycirkusz
  • Magyarország, 1146 Budapest
    Állatkerti körút 12/a
  • +36 1 343 8300
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Tudtad, hogy a Fővárosi Nagycirkuszt 1889-ben nyitották meg, azaz már 130 éve működik? Rengeteg változáson és viszontagságon ment keresztül maga a cirkusz, és közvetlen környezete, de mindezt túlélte, és máig nyitva áll a közönség számára, s ezzel Közép-Európa legrégebbi kőszínházává vált. Gyere, és ünnepeld meg ezt a jeles alkalmat az elmúlt több mint egy évszázad emlékét megörökítő ingyenes kiállítás megtekintésével!


Bemutatónk középpontjában ritkán látható archív filmfelvételek, régi fotók és plakátok állnak, amelyek hitelesen szemléltetik a Fővárosi Nagycirkusz megnyitását és első évtizedeinek műsorait, a régi és a mai cirkuszépület változását, a magyar artistaképzés kezdeteit és a cirkuszművészet megújulását. Kiemelten tisztelgünk a "csodaemberek", a magyar cirkuszművészet jeles kortárs képviselői, valamint Eötvös Gábor zenebohóc és a Fővárosi Nagycirkusz múltjának többi nagyszerű és népszerű bohóca előtt.

Kiállításunkban a hagyományos történeti idővonalat háttérbe helyezve inkább azokra a cirkusz világára jellemző szakszavakra tesszük a hangsúlyt, amelyek beavatják Önöket a múlt és a jelen műhelytitkaiba, és amelyek rávilágítanak a hétköznapi és a cirkuszi élet összefonódásaira, azonosságaira és különbségeire. Rendhagyó kiállítási szótárunkkal teret engedünk Önöknek a szabad mozgáshoz és az egyéni felfedezés öröméhez.


 

A kiállítás folyamatosan nyitva és látogatható a cirkuszi előadások idejében: az előadás kezdési időpontja előtt egy órával kezdődően az előadás végét követő egy óráig.


A kiállíás megtekinthető: 2019. június 27. - 2020. június 26. között.

Szervezett csoportok számára előzetes bejelentkezés visszaigazolása után, előadásoktól független időpontokban is biztosítjuk a kiállítás megtekintését, a tárlatvezetést és a cirkuszpedagógiai programot.
Előzetes bejelentkezés: minimum egy héttel korábban, személyesen a cirkuszi pénztárban, vagy a 130@maciva.hu e-mail címen.

A kiállítás megtekintése egyéni és csoportos látogatók számára egyaránt ingyenes.

További információ>>

Kérdése van? Visszahívjuk!×