Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
Érvényes: 2019.07.12 - 2019.07.14
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Ez az esemény nemcsak szórakoztató, de tanulságos is, hiszen sokat megtudhatunk belőle a történelemről, a régi korok emberének életéről, harcmodoráról, divatjáról. Elvegyülhetünk az igazi középkori vásári forgatagban, ahol időnként feltűnik egy-egy udavrhölgy, lovag, vagy maga a magyar, cseh vagy lengyel király! A legnagyobb látványosság pedig a valódi lovagi torna! Ez a kicsik és nagyok kedvenc hagyományőrző fesztiválja, Visegrádon.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a közép-európai országok együttműködését. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.

Velük együtt közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessük fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várjuk látogatóinkat programjainkra, melyek öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.

Részletes program és jegyvásárlás itt vagy itt

Jegyvásárlás továbbá itt is>>

Hasonló ajánlatok
Hotel Írottkő***

Senior pihenés az Alpok lábánál Kőszegen

11 500 Ft-tól/fő/éjszaka
Hotel Írottkő***

Pünkösd Kőszegen

24 000 Ft-tól/fő/éjszaka
Cardoner Hotel és Konferenciaközpont

Tavaszi feltöltődés Dobogókőn

22 900 Ft-tól/fő/éjszaka
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×