7 500 Ft/fő - Borvacsorák az István Pincében
Érvényes: 2017.08.15 - 2019.04.07
István Pince
  • Magyarország, 3300 Eger
    Tündérkert utca 5.
  • +36 36 313 670
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!
Az ajánlat leírása

Borgasztronómiai kínálataink a borok és gasztronómia szerelmeseinek!

A több, mint 220 éves "István Pince és Nemzeti Bormúzeum", Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el a szálloda épülete alatt. A pincerendszer 3 ágból áll, az ágak 36-45 m hosszúak, együttes hosszuk 255 m. A fűthető éttermi ágában 110 fő befogadására van lehetőség. Vendégeinket borkóstolással, borgasztronómiai programokkal, borvacsorákkal várjuk, melyhez díjmentes bormúzeum látogatást biztosítunk vezetéssel, Józsi bácsi - a pincemesterünk társaságában. Vendégeink eredeti környezetükben ízlelhetik a gasztronómia számára készített borokat, cigányzene és folklór program mellett. Boraink mind a 22 magyar borvidékről kóstolhatók, de természetesen a legszélesebb választékot, a helyi borászatok kiváló boraiból kínáljuk.

A "Borszentély" ágban érleljük a kizárólag szállodánk részére palackozott HÁZ BORAIT, melyek Vincze Béla, Gál Tibor, Gál Lajos, Sike Tamás, Dula Bence stb. pincészetéből valók. Egyben ezek a borok képezik az alapborkóstoló borait. Ennek az ágnak a végében csodálhatják meg vendégeink a borszéfet, melynek történetét szintén megosztjuk vendégeinkkel.

A "Nemzeti Bormúzeum" - ágban, régi borászattechnikai eszközök bemutatása mellett, Magyarország 22 borvidékének, több mint 500 féle palackozott, valamint a borszéfekben őrzött muzeális értékű borai találhatók.

Kisebb társaságoknak, családi rendezvényeknek, baráti társaságoknak, elszeparált helyen a pince egyéni éttermi ágában biztosítunk helyet.  Felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtó vacsoraesteket rendezünk az ételek és borok harmonizálásával.

A Bormúzeum látogatásokat és pincevezetéseket Derzsi Józsi bácsi - PINCEMESTERÜNK - társaságában élvezhetik vendégeink. Kiváló szakmai tudása, emberszeretete miatt, vendégeink hamar szívükbe zárják őt. Felejthetetlenné tudja tenni Eger egyik legszebb borpincéjében töltött időt.



Az alábbi menük minimum 5-10 fő esetén rendelhetők:

1. menü

  • Tepertős pogácsa
  • Füstölt marhanyelv, tormahabbal
  • Legényfogó leves
  • Csirkecomb Jóasszony módra sült fűszeres héjas burgonyával
  • Túrós palacsinta, vörös boros meggymártással

2. menü

  • Tepertős pogácsa
  • Kabai lakodalmas leves
  • Egedhegyi húsos palacsinta
  • Tüzes borda (füstölt tarjával, füstölt sajttal, póréhagymával, csípős paprikával töltött sertés borda, szezámmagos bundában rántva, párolt rizs, csalamádé
  • Habos almás lepény

3. menü

  • Libamájpüré vajjal, toaston
  • Konyhafőnök hússalátája
  • Egri húsgombócleves
  • Császárszalonnával pirított, hagymás juhtúróval töltött pulykamell filé, kapros paprikás mártással, sztrapacskával
  • Gundel palacsinta

4. menü

  • Libamájpüré vajjal, toaston
  • Szegedi kakas gulyás
  • Velős rétes,tejszínes gombamártás
  • Libasült hagymás törtburgonyával vörösboros párolt káposztával
  • Tökös-mákos rétes

5. menü

  • Magyaros vegyes ízelitő
  • Nógrádi parasztleves
  • Baconban sült libamáj, pirított gombával
  • Párolt marhaszelet Bikavér mártás, vegyes köret
  • Ópiumos palacsinta

6. menü

  • Magyaros vegyes ízelitő
  • Padlizsánkrém, toasttal
  • Halászlé, pontypatkóval
  • Bükk dűlői borda (fokhagymás sertés flekken, erdei gombás raguval, tejfölös gánicával)
  • Somlói galuska

7. menü

  • Fűszeres sajtgolyók
  • Egri szélben szárított sonka, saláta ágyon
  • Fokhagyma krémleves cipóban
  • Vörösboros őzpörkölt Zöldséges vadrizzsel
  • Szentgyörgyi palacsinta

8. menü

  • Fűszeres sajtgolyók
  • Tejfölös vadmalac leves
  • Magyaros csirkemáj, párolt rizs
  • Párolt szarvas szelet áfonyával burgonya krokett
  • Meggyes-túrós rétes



A borvacsora menü ára, mely az 5 fajta bor kóstolását is tartalmazza: 7 500 Ft / fő ételsor.

 

Értesüljön elsőként a legfrissebb utazási és szabadidős lehetőségekről! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kérdése van? Visszahívjuk!×