1 050 Ft-tól/db - Magyar est – a Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Müpában!
Érvényes: 2019.02.22
Hungary Card
  • Magyarország, 1056 Budapest
    Váci u. 78-80.
  • +36 1 267 0896
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A Les Préludes Liszt egyik leggyakrabban előadott szimfonikus költeménye. A kompozíció genezise egészen 1844-ig vezethető vissza. A hangversenyre Olaszországból érkezik hozzánk a fiatal Mariangela Vacatello zongoraművész, akitől Liszt Esz-dúr zongoraversenyét hallhatjuk majd. 

Az első vázlatokat egy Esz-dúr hangnemű versenyműhöz Liszt még ifjúkorában, 1830 táján vetette papírra. Részletesebben azonban csak a weimari időszakban kezdte kidolgozni a kompozíciót. Igen nagy műgonddal és önkritikával dolgozott rajta, nem kevesebb, mint öt változatot készített az idők során. A bemutatóra végül 1855. február 17-én került sor Weimarban: Liszt maga játszotta a zongoraszólamot, s a vendégként odalátogató Berlioz vezényelt. A mű négytételnyi anyagot fog össze egyetlen nagy egységgé.

A koncert utolsó műsorszáma igazi különlegesség. Liszt Joseph Autran 19. századi francia költő négy verse alapján alkotta meg A négy elem című kompozícióját – ennek zenekari változata hangzik fel hangversenyünkön. Eckhardt Mária a mű zongorás változatát rekonstruálta – ennek alapján készítette el Gémesi Géza zeneszerző-karmester a darab új partitúráját.

 
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar története 1923-ban kezdődött az akkor még Székesfővárosi Zenekar nevet viselő együttes megalakulásával. 1952-ben az akkor Magyar Állami Hangversenyzenekar néven működő együttes élére Ferencsik János került egészen haláláig, majd a japán dirigens, Kobayashi Ken-Ichiro állt a zenekar élén. 1997-ben ismét új fejezet kezdődött, amikor Kocsis Zoltán lett a főzeneigazgató. A közel két évtizedben a zenekar megújult, sokoldalúan látja el a nemzeti szimfonikus együttes feladatait. Kocsis Zoltán halála után 2017. márciusától a Liszt Ferenc-díjas Hamar Zsolt tölti be a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatói posztját.


A Nemzeti Énekkar történetének első nagy korszaka 1990-ben kezdődött, amikor Antal Mátyás vette át a karigazgatói teendőket, aki 2016. március 31-ig töltötte be ezt a tisztséget. A bő negyedszázad alatt az énekkar Magyarország egyik vezető hivatásos kórusává vált, amelynek profilja a zenekar-kíséretes kompozíciók, oratóriumok, valamint a cappella művek előadása. Antal Mátyástól a több évtizede amatőr és hivatásos kórusok karnagyaként tevékenykedő Somos Csaba vett át a stafétabotot 2016. január 1-én.

A kedvezmény személyes jegyvásárlás esetén vehető igénybe a Nemzeti Filharmonikusok jegyértékesítő asztalánál a Broadway Jegyirodában, a Károly krt. 21. szám alatt (a Deák térnél). Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között. A kedvezményes jegyeket készpénzzel, bankkártyával, Szép-kártyákkal, OTP Cafeteria kártyával, illetve Erzsébet Kultúra és Ajándékutalványokkal és Postapaletta Utalványokkal is fizethetik.

  

További részletekért kérjük, látogasson el az Nemzeti Filharmonikusok weboldalára!

 

HungaryCard kártyával a Nemzeti Filharmónikusok saját szervezésű programjain kedvezményesen vehet részt.

 -   Kedvezményét, melynek mértéke 50% a kinyomtatott szelvénnyel és plasztik kártyával tudja érvényesíteni. HungaryCard PLUS kártyához  és a HungaryCard BASIC kártyához 1 db E-szelvényt lehet felhasználni.
-    A kártya felmutatásával korlátlan alkalommal igénybe vehető a 20% kedvezmény a kártya érvényességi idejéig (2020.01.31.) 

       maximum 2 fő részére a koncertjegy árából

A kedvezmény személyes jegyvásárlás esetén vehető igénybe a Nemzeti Filharmonikusok jegyértékesítő asztalánál a Broadway Jegyirodában, a Károly krt. 21. szám alatt (a Deák térnél).Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között. A kedvezményes jegyeket készpénzzel, bankkártyával, Szép-kártyákkal, OTP Cafeteria kártyával, illetve Erzsébet Kultúra és Ajándékutalványokkal és Postapaletta Utalványokkal is fizethetik.

 A 64428 kuponkód segítségével 15% kedvezménnyel rendelhető meg a kártya bármely típusa a www.hungarycard.hu oldalon keresztül. 

 RENDELJE MEG MOST KEDVEZMÉNYES HUNGARY CARD-JÁT>>>        
  

Kérdése van? Visszahívjuk!×