1 200 Ft /fő - ZÁR(ol)VA kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban
Érvényes: 2018.11.08 - 2019.04.28
Gödöllői Királyi Kastély
  • Magyarország, 2100 Gödöllő
    Grassalkovich-kastély
  • +36 28 410 124
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A ZÁR(OL)VA kiállítás a Gödöllői Királyi Kastély titkos életét mutatja be képekben 1950-1990. közti időszakban, amikor a kastély épületében egymás mellett kapott helyet a szovjet laktanya, egy idősek otthona és a magyar honvédségi lakássor. 

Az időszaki kiállítás 2018.11.08-tól látogatható 2019.04.28-ig.


 

A kastély szakmai irányításával nyár elején kezdte meg a munkát egy csapat diák, akik vállalták, hogy felkutatják ennek a 40 évnek a még fellelhető emlékeit és a korosztályuk számára is befogadható kiállítást rendeznek belőle.
A diákok a nyár folyamán megismerkedtek a kastély épületével, jártak restaurátor-műhelyben, részt vettek videós képzésen, kutattak a Hadtörténelmi Levéltárban, néztek kastélyban forgatott filmeket. Ellátogattak kiállításokra és magángyűjteményekbe, dolgoztak a romtúrák lebonyolításában, ami szintén a szemtanúk motiválását célozta.
Augusztusban, a háromnapos táborban még intenzívebb munkára volt lehetőségük. Tanultak kiállítás-rendezést, kreatív írást, forgattak reklámfilmeket, ebből az időszakból való porcelán-töredékeket ástak ki és tisztítottak meg. Interjúkat készítettek olyan szemtanúkkal, akiknek még személyes emlékeik vannak ezekről a helyszínekről. A diákok – a közösségi média segítségével – nagy szimpátiát és támogatottságot váltottak ki a helyi lakosokból, akik számos történettel és a kastélyból származó eszközökkel, tárgyakkal segítették a munkájukat.
Az így összegyűlt ismeretek, illetve tárgyi anyag alapján közösen meghatározták a kiállítás célját, célcsoportjait és tematikáját. A kastély egyik szolgálati lakásában „élő” kisfiú, Misi szemével szeretnék láttatni ezt az izgalmas, zárt világot, amely most is hatással van azokra, akik kapcsolatba kerültek vele.
A diákok nagy lelkesedéssel vettek részt a terek kialakításában, a tárgyak tisztításában, az installáció kivitelezésében. Alegnagyobb élményt a személyes sorsok, történetek megismerése jelentette számukra, ezért ezekből egy válogatást az enteriőrök monitorjain is megmutatnak.
A projekt résztvevőivel közösen olyan kiállítást készítettünk, amelyet nem tekintünk lezárt egésznek. A tárlat hangsúlyozottan azt a célt is szolgálja, hogy a közöttünk élő szemtanúk kiegészíthessék, gazdagíthassák a saját emlékeikkel.

Ezt 2018. 11. 08-tól 2019. 04. 28-ig tehetik meg a Gödöllői Királyi Kastély új időszaki kiállításán.

Belépődíjak:

Felnőtt: 1200.- Diák: 600.-
Kombinált jegyek (állandó+időszaki kiállítás) 3500.- (felnőtt) és 1900.- (diák)
Gödöllői jegyár: 200.- (felnőtt) 100.- (diák)

 

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×