6 000 Ft - Bor és csokoládékóstoló Egerben
Érvényes: 2018.11.30
Tóth Ferenc Pincészet
  • Magyarország, 3300 Eger
    Kistályai út 40.
  • +36 20 444 0173
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Az őszi évszak utolsó napján újra megrendezésre kerül különleges bor- és csokoládékóstolónk, ahol ismét a Tóth Ferenc Pincészet borainak otthonába invitáljuk meg a Fabric Csokoládé egzotikus ízbombáit.

A párosítások izgalmaiba, a kóstolás rejtelmeibe a CsokiLaBor vezet be minket. A csokikról a Fabric Csokoládé mesél, a kétfelvonásos est pihenő idejében pedig Tóth Katalin elkalauzolja az érdeklődőket a hegy gyomrába, a pincerendszer csodáit megmutatva.

A kóstoló folyamán 7 csokoládét és 8 különböző bort kóstolunk, melyek a lehető legkülönbözőbb módon kerülnek összhangba és egészítik ki egymás karakterét. A csokik között 2 újdonságot is bemutatunk, amelyek az Egri Csillag Superior 2017 és az Egri Bikavér Superior 2015 borainkhoz készülnek.

A kóstoló házigazdái:
Tóth Katalin, a Tóth Ferenc Pincészet vezetője,
Szeleczky Takács Viktória, a Fabric Csokoládé művésze és alkotója,
Bernáth-Ulcz Adél, a CsokiLaBor lelkes szakértője.

Belépődíj: 6000 Ft/fő (amely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat, csokoládékat, vizet és sós ropogtatnivalót).

 

Jelentkezzen az eseményre!

 

A Tóth Ferenc Pincészetet bátran nevezhetjük családi pincészetnek, hiszen a többgenerációs borászcsalád apraja-nagyja mindennap megszállottként dolgozik az egri bor és borászat jó hírének öregbítéséért.

A borkészítésnél fő szempontjuk a régi egri ízvilág megőrzése mellett, a jelenlegi legmodernebb technológiák ötvözése a hagyományossal. A birtokra jellemző, hogy a szőlő telepítéstől a borpalackozásig mindent saját maguk végeznek, így az egész folyamatot az irányításuk alatt tartanak. A szőlőfeldolgozás hagyományos és reduktív módszerekkel történik. A fehérborok nagy része irányított erjesztéssel készül. A vörösborokat héjon erjesztés után lefejtik 1,5-2 évre hagyományos tölgyfahordókba, majd még legalább féléves palackos érlelés után mutatják be.

Kérdése van? Visszahívjuk!×