10 000 Ft /fő - St. Andrea Borvacsora az A38 hajón
Érvényes: 2018.10.22
A38 Hajó
  • Magyarország, 1114 Budapest
    Budai alsó rakpart
  • +361 464 3940
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Október 22-én az A38 Hajó éttermének borvacsora-sorozata a Jásdi Pincészet bemutatásával folytatódik.

Korábban már részt vehettek a borvacsora sorozat Magyarország különböző borvidékeit, borútjait, ismert és kevésbé ismert borászait bemutató vacsorákon. Ők tanúi lehettek Günzer Zoltán (Villány), Liptai Zsolt Pannonhalma), Konyári Dániel (Dél-Balaton), Heimann Zoltán (Szekszárd), Lőrincz György (Szt.Andrea, Egerszalók), Béres Pincészet (Erdőbénye), Vylyan Pincészet, Légli Pincészet és a Chateau Vincent bemutatkozásának.

A sokak szerint a Balaton-felvidék legszebb pincéje Csopakon található. A tulajdonos Jásdi házaspár 15 hektáron gazdálkodik immár tízenegy éve. Hazánk egyik legnépszerűbb borászata a borvidék adottságainál fogva elsősorban Chardonnay-járól, Olaszrizlingjéről híresült el, de remek a Szürkebarát és a Cserszegi Fűszeres is.

Jásdi István 1998-ban vásárolta meg Ranolder János, a Balaton-felvidék borászatának fejlesztését szívén viselő veszprémi püspök XIX. századi kiváló pincészetének maradványait. A felújítás eredményeként nem csupán a vidék legszebb pincéje született meg, de Magyarország egyik legjobb, folyamatosan kísérletező, többszörös nagydíjas borászata is. A fejlesztés iránya Jásdi István szerint egyértelműen a "terroir-borok" létrehozása, aminek köszönhetően a Jásdi Pincészet egyre inkább a dűlőszelektált borokra helyezi a hangsúlyt. Ennek szép példáit láthatjuk-kóstolhatjuk majd az A38 Hajó borvacsoráján. Az est különlegessége, hogy a sorban több olyan bor is pohárba kerül, mely már nincs forgalomban, ezért kóstolásukra csak nagyon ritkán van mód.

A borokhoz illeszkedő, mediterrán hangulatú menüsort az A38 Hajó chefje, Vipler György állította össze. Vipler György 1964-ben született Keszthelyen. Pályáját szülővárosában kezdte, Kaposváron és Veszprémben folytatta, majd egy soproni étterem konyháján szerzett elismerést a helyi ínyencek között, főleg vadételeivel. Ezek után saját vállalkozásba kezdett Válluson, a Keszthelyi-hegységben, hogy később Budapesten folytassa munkáját a Carne di Hall és a Lou Lou éttermekben. 2007 óta az A38 Hajó chefje.

Az est házigazdája Kántor Endre újságíró és borszakíró lesz, valamint az esten közreműködik Bocskai István akusztikus gitáron

A borvacsora ára 10 000 forint, amely magában foglalja a borokat, illetve a hozzájuk tartozó menüsort. Előzetes helyfoglalás a 464 3946-os telefonszámon.

A borvacsora megrendezésében a Budapest Bortársaság van segítségünkre.

 

A következő bor- és ételsorral várjuk vendégeinket október 22-én, csütörtökön este 7 órai kezdettel:

Jásdi Cserszegi Fűszeres 2008
Köszöntő falatkák

Jásdi Szürkebarát 2008
Rukkola és római saláta csirkemellel tálalva

Jásdi Lőczedombi Olaszrizling 2007
Rostonsült szürkeharcsa langyosra párolt kerti zöldségekkel

Jásdi Nagykúti Chardonnay 2007
Krémes rizottó rákkal és kagylóval

Jásdi Merlot - Cabernet Franc 2006
Hátszínszelet burgonyapárnán erdei gyümölcsök ölelésében

Desszert:
Szőlőslepény

Kérdése van? Visszahívjuk!×